Teaduspoliitika konverents “Teadus kui Eesti arengumootor (IV). Targalt riiki juhtides”

4. oktoobril toimub Riigikogu konverentsisaalis neljas teaduspoliitika konverents sarjast „Teadus kui Eesti arengumootor“.  Seekord keskendub arutelu teaduse ja riigijuhtimise ühisosa suurendamisele.

Selleks, et  ühiskonna tegelikud probleemid jõuaksid teadlasteni ja teadlaste uuringud leiaksid praktilistes lahendustes kasutust, on vaja leida teadlaste ja poliitikute eesmärkide ühisosa ja vastastikust avatust. Kuidas selleni jõuda? Mida poliitikud, riigijuhid ja ametnikud ootavad teadlastelt, mida teadlased riigilt. Kuidas saaks seda suhtlust paremini toimima panna?

Konverentsi peaesinejatena astuvad üles Euroopa Komisjoni teadusuuringute ühiskeskuse (JRC) peadirektori asetäitja Maive Rute, Riigikogu liige Maris Lauri, tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, Helsingi Ülikooli endine rektor Kari Raivio ja  Tartu Ülikooli rektor Volli Kalm.

Ettekannetele järgneb arutelu, kus otsitakse vastuseid küsimustele: Kuidas jõuda selleni, et teadlaste nõu riigi juhtimises senisest enam küsitakse ja kuulda võetakse? Millised on poliitikute/poliitikakujundajate ja teadlaste/teadusasutuste vastastikused ootused?  Kuidas saaksime ühiselt suurendada teaduse ühiskondlikku rolli ja mõju otsustusprotsessides?

Konverentsi korraldavad Eesti Teadusagentuur, Riigikogu Kultuurikomisjon, Rektorite Nõukogu, Eesti Teaduste Akadeemia ning Haridus- ja Teadusministeerium.

Lisainfo: Karin Jaanson, tel 731 7340, e-post karin.jaanson@etag.ee

Konverentsi kava ja registreerumine: http://www.etag.ee/uritus/teadus-kui-eesti-arengumootor-iv-targalt-riiki-juhtides/

Kommenteerimine on suletud