Ootame Eesti teadlasi külastama Euroopa Liidu noorte teadlaste konkurssi!

22.-27. septembril 2017 toimub Tallinnas õpilasteaduse suursündmus – Euroopa Liidu noorte teadlaste konkurss. Üritust korraldab Eesti Teadusagentuur koostöös Euroopa Komisjoni ning Haridus- ja Teadusministeeriumiga.

Konkursile on tulemas 38 riigi õpilaste riiklike teadustööde konkursside võitjad 89 projektiga. Konkursipäevade jooksul tutvustavad noored stendiettekannetega oma uurimistööde tulemusi ja neid hindab 19-liikmeline rahvusvaheline žürii, mille on kokku kutsunud Euroopa Komisjon.

24. ja 25. septembril on konkursipaik SpaceX Ülemiste Citys avatud kõigile huvilistele, see on võimalus noorte teadlastega kohtuda ja nende teadustööst rääkida. Eesti teadlastel on võimalus kohtuda lootustandvate noortega oma valdkonnast.  Kõigi esitletavate tööde lühikokkuvõtetega on võimalik tutvuda konkursi koduleheküljel: https://eucys2017.eu/eucys2017/projects/

Iga-aastane noorte teadlaste konkurss on võimaluseks erinevate riikide noortele omavahel mõõtu võtta, veel enam aga kohaks, kus noor teadlane saab rääkida oma uurimistööst just selles valdkonnas pädevatele inimestele– nii teadlastele kui ka sarnaste huvidega noortele. Kõige enam innustavad noori sellistel konkurssidel asjatundlikud ja huvitunud kuulajad nii žürii kui külastajate hulgast.

Töid on konkursil tavapäraselt enam reaalteaduste, bioloogia ja inseneeria valdkonnast, märksa vähem on esindatud sotsiaalteadused. Põnevaid töid võivad siiski leida ka viimasest valdkonnast huvitatud.

Euroopa Liidu noorte teadlaste konkurssi korraldatakse alates 1989. aastast, Eestis toimuv konkurss on järjekorras 29. Eesti õpilased on konkursil osalenud alates 2002. aastast. Põhipreemiad koju toonud Margus Niitsoo (Tallinna Reaalkool, 2005), Anna Maria Punab (Hugo Treffneri Gümnaasium, 2012) ja Katariina Kisand (Hugo Treffneri Gümnaasium, 2015).

Eripreemiate võitjaid on olnud Eestist 9: Liina Saar (2002), Hillar Liiv (2007), Kristina Aare (2009), Martin Talvik, Kristiin Resik ja Mari Liis Pedak (2013), Tatjana Punger (2014), Katariina Kisand (2015) ning Kristjan Kongas (2016).

Lisainfo Euroopa liidu noorte teadlaste konkursi kohta: www.eucys2017.eu/visitors

Liina Raju
liina.raju@etag.ee

Kommenteerimine on suletud