Biomajanduse nädal Brüsselis 14.-17. novembril 2017

14.-17. novembril 2017 toimub Brüsselis Biomajanduse nädal. Selle raames toimuvatest üritustest on lähem info järgmiste kohta:

– 14. novembril toimub H2020 SC2 „Toiduga kindlustatus, säästev põllumajandus, mere- ja merendusuuringud ning biomajandus“ infopäev.
Infopäeva tavapärase formaadi kohaselt tutvustavad Euroopa Komisjoni inimesed hommikusel sessioonil 2018. aasta taotlusvooru üldtingimusi ja tehnilisi aspekte ning  pärastlõunastel temaatilistel paralleelsessioonidel (SFS, BG, RUR) taotlusvooru temaatikat. Infopäeva eeliseks on võimalus esitada küsimusi otse Komisjoni ametnikele. Traditsiooniliselt toimub infopäevast ka videoülekanne, selle jälgimise detailid antakse teada nädal-paar enne üritust.

15. novembril toimub H2020 SC2 partnerlusüritus, kus on võimalik kohtuda näost-näkku potentsiaalsete projektipartneritega ning tutvustada oma  töörühma ja kavandatavate projektide ideid viieminutiliste ettekannetega.
Osalemine partnerlusüritustel on prii, kuid vajalik on eelnev registreerimine. Täiendav info veebilehel http://www.ncp-biohorizon.net; registreerimine ja partneritega kohtumiste planeerimine: https://www.b2match.eu/foodbrokerage2017/

16. novembril leiab aset H2020 Biomajanduse päev, kus tutvustatakse Euroopa Biomajanduse Strateegia ja sellest lähtuva tegevuskava ja töödokumente ning konverents on avatud diskussioonideks, mille tulemused võiksid kaasa aidata nende dokumentide parendamisele. Samuti arutatakse EL Biomajanduse Manifesti värskeimat versiooni. Manifesti eesmärk on  kaitsta EL biomajandusettevõtete ja selle valdkondadega tegelevate teadlaste jt sidusrühmade huve ning samas anda suunised EL ja liikmesriikide poliitikutele ja visionääridele, millega peaks biomajandus tegelema ja kuhu suunas liikuma, et tagada selle jätkusuutlikkus ja konkurentsivõimelisus. Manifest peaks Euroopa Komisjoni ametnike poolt heaks kiidetama ja avalikustatama selle aasta novembris Euroopa biomajanduse nädalal (46. nädal), mil leiab aset terve hulk biomajanduse valdkonna üritusi Brüsselis ja paljudes teistes Euroopa teaduskeskustes.

17. novembri üritused kannavad koondnime „Biomajanduse digitaliseerimise edendamine“. Nii põllumajandustootmine, toidu jt põllumajandustoorainel põhinevate toodete tootmine ning tarnimine kui ka teised biomajanduse harud ei saa tänapäeval läbi digi-lahendusteta. Foorumil osalevad farmerite esindajad, poliitikud, teadlased jt, püüdes kaardistada probleeme, vajadusi ning kõiki osapooli rahuldavaid võimalikke lahendusi. On ilmne, et üsna palju tuleb juttu biomajanduse valdkonda edendavast innovatsioonist.

Foorumi üks paralleelsessioon keskendub „sinisele peenrale“, kus arutatakse ookeanide, merede ja siseveekogude biomajandusliku potentsiaali realiseerimise võimalusi erinevate sidusrühmade (teadlased, poliitikud, ettevõtjad, keskkonnakaitsjad jt) arvamusi arvestades ning kõiki rahuldavaid lahendusi otsides. Päris uut jalgratast leiutama ei hakata, sest ka sinise biotehnoloogia ehk sinise biomajanduse edendamiseks on koostatud riiklikke, regionaalseid, üle-euroopalisi ja globaalseid strateegiaid ning tegevuskavasid, mis foorumil üle vaadatakse.

Üritustel osalemine on tasuta, kuid reis ja majutus tuleb osalejatel endil katta. Täiendav info ka Euroopa Komisjoni veebilehel.

 

Lisainfo Eesti Teadusagentuuris
Argo Soon
H2020 konsultant
Eesti Teadusagentuur
Soola 8, 51013 Tartu
Tel: 730 0372
Mob: 515 3424
www.etag.ee

Kommenteerimine on suletud