Avatud on konkurss „Turvalise ühiskonna alused Põhjamaades“, taotluste esitamise tähtaeg 20.09.2017

NordForsk on Põhjamaade ühiskondliku turvalisuse programmi raames avanud taotlusvooru „Turvalise ühiskonna alused Põhjamaades“ (The Underpinnings of Nordic Societal Security), mida rahastavad NordForsk ning Norra, Rootsi, Islandi ja Soome teadust rahastavad organisatsioonid.

Konkursil on määratletud järgmised prioriteetsed uurimisteemad:

  • mitmesugused Põhjamaade institutsioonid ja nende lähenemisviisid julgeolekuohtudele, nagu ekstremism;
  • Põhjamaade juhtimismudeli erinevate aspektide/komponentide suhted ja vastupidavus ühiskondliku turvalisuse seisukohast.

Projekti konsortsiumisse peavad kuuluma teadlased või teadusrühmad vähemalt kolmest Põhjamaast. Projektides võivad olla kaasatud teadlased ja teadusrühmad ka mitte-Põhjamaadest, aga partnerasutused mitte-Põhjamaadest saavad projektides osaleda vaid omafinantseeringuga, seejuures osaluse sõidu- ja majutuskulud võivad neile saada kompenseeritud.

Rahastatavate projektide kestuseks on kolm aastat, taotlusvooru kogumaht on 28,5 mln NOK (~3 mln €), ühe projekti kohta võib taotleda kuni 9,5 mln NOK (~1 mln €).

Eesti Teadusagentuur on otsustanud käimasolevas taotlusvoorus toetada kuni kolme konkursil osaleva eduka Eesti partnerasutuse omafinantseeringut a’ 100,000 euroga.

Projektitaotlus esitatakse NordForsk’i taotlusportaali kaudu, taotluste esitamise tähtaeg on 20. september 2017.a.

Kogu info taotlusvooru kohta on kättesaadav NordForsk’i kodulehel aadressil

https://www.nordforsk.org/en/funding/utlysninger/the-underpinnings-of-nordic-societal-security

 

Lisainfo Eesti Teadusagentuuris
Toomas Meressoo
toomas.meressoo@etag.ee

Kommenteerimine on suletud