Teadusfoorum „teadusEST 2016“ 08. detsembril Tartus

Oled väga oodatud kuulama ja kaasa rääkima 8. detsembril 2016 kell 13.00-18.00 Tartus Dorpati Konverentsikeskuse Baeri saalis toimuval teadusfoorumil „teadusEST 2016“, mida korraldab Eesti Teadusagentuur.

Sel aastal esmakordselt toimuv teadusfoorum teadusEST on eelkõige teadlastele, teadus- ja arendusasutuste juhtidele ja teadusadministraatoritele ning ministeeriumide teadusnõunikele suunatud info- ja arvamusvahetusüritus, kus teadlased saavad ülevaate olulisematest arengutest Eesti teadus(korraldus)maastikul ning arutada päevakajaliste küsimuste üle.

„teadusEST 2016“ keskmes on teaduse rahastamise küsimused.

Eesti teadus- ja arendustegevuse rahastamises kavandatakse riigi tasandil erinevaid muudatusi, ettevalmistamisel on mitmete teadus- ja arendusasutuste konsolideerimine, ülikoolid plaanivad suureneva baasfinantseerimise tingimustes finantsvahendite fokuseeritud seostamist arengukava eesmärkidega jne. Need protsessid puudutavad otseselt või kaudselt iga teadlast tema igapäevatöös.

Teaduse rahastamise aktuaalsetel teemadel esinevad Indrek Reimand, Haridus- ja Teadusministeeriumi asekantsler; akadeemik Jaak Aaviksoo, Tallinna Tehnikaülikooli rektor; Volli Kalm, Tartu Ülikooli rektor; Andres Koppel, Eesti teadusagentuuri juhatuse esimees, Anne Kahru, Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituudi keskkonnatoksikoloogia labori juhtaja ja uurija-professor ning Mihkel Kama, Cambridge´i ülikooli järeldoktor (astrofüüsika). Ka osalejatel on soovi korral eelregistreeritud lühiettekannetes võimalik avaldada oma mõtteid ja esitada küsimusi nii ettekandjatele kui ühisaruteluks.

Ettekannete ja diskussiooni järel toimub ülevaatekogumiku „Eesti teadus 2016“ tutvustus.

Teadusfoorumi kava ja registreerumine SIIN

Palun registreeruge hiljemalt 14. novembriks.

 

Parimate koostöösoovidega
Andres Koppel
Eesti Teadusagentuuri juhatuse esimees

Kommenteerimine on suletud