Eesti Teadusagentuur ja Gruusia Riiklik Šota Rustaveli nimeline Teadusfond sõlmisid koostöö tugevdamiseks memorandumi

Veebruari lõpul sõlmisid Eesti Teadusagentuur ja Gruusia Riiklik Šota Rustaveli nimeline Teadusfond vastastikuse mõistmise memorandumi, mis näeb ette senisest suuremat koostööd kahe teadust rahastava organisatsiooni vahel.  Gruusia pool on eelkõige huvitatud Eesti kogemustest EL raamprogrammides.

2016. aasta jooksul liitub Gruusia EL raamprogrammiga Horisont 2020, mille riiklik  tugiorganisatsioon on Gruusia Riiklik Teadusfond. Kuna Eesti on näidanud raamprogrammis oma head konkurentsivõimet, on loomulik, et tuge uute tegevuste alustamiseks otsitakse siinsetelt kolleegidelt.

Välisteaduskoostöö osakonna juhataja Ülle Musta sõnul on kolleegid Gruusiast huvitatud koostööst ka teistes valdkondades. „Nende jaoks on aktuaalsed nii teaduse rahastamise ning evalveerimise kui ka teaduse populariseerimise probleemid. Erilist huvi pakub Eesti Teadusinfosüsteem (ETIS).  2015. aasta  septembris käisid Gruusia Teadusfondi kolleegid teadusagentuuris ETISega põhjalikumalt tutvumas. Arutelu all on sarnase süsteemi juurutamine ka Gruusias,“ selgitas Ülle Must

Eesti Teadusagentuuri ja Gruusia Teadusfondi koostöösidemed ulatuvad juba kümnendi tagusesse aega, mil eesti kolleegid panid kokku  Gruusia teadus- ja arendustegevusepoliitika raporti (Georgian Research and Development Policy Recommendations Reporthttp://www.etag.ee/wp-content/uploads/2012/11/Georgian_RD_policy_recommendations_report_2007.pdf) ning Gruusia teadus- ja arendustegevuse poliitika hindamise aruande (Georgian Research and Development Policy Assessment Reporthttp://www.etag.ee/wp-content/uploads/2012/11/Georgian_RD_policy_assessment_report_2007.pdf).

 

Gruusia Riiklik Šota Rustaveli nimeline Teadusfondi koduleht: http://rustaveli.org.ge/en/

Lisainfo:
Ülle Must
Välisteaduskoostöö osakonna juhataja
Eesti Teadusagentuur
Tel 501 4299

Kommenteerimine on suletud