Euroopa humanitaar- ja sotsiaalteaduste indeksi uus tulemine

ERIH PLUS, uus Euroopa humanitaar- ja sotsiaalteaduste indeks on nüüd kättesaadav Norra sotsiaalteaduste andmeteenistuse (NSD) veebilehel http://erihplus.nsd.no/.
Euroopa Teadusfondi serverist ülekantud andmete uuendamiseks kuulutati 9. juulil välja kutse indeksi täiendamiseks. Tegevusi koordineerivad erinevate riikide teadusagentuurid, Eestis Eesti Teadusagentuur.

Euroopa humanitaar- ja sotsiaalteaduste indeks (ERIH PLUS) loodi ja arendati välja Euroopa Teadusfondi Humanitaarteaduste alalise komitee initsiatiivil. ERIH nimekirjad, mis olid algselt ette nähtud üksnes humanitaar-erialadele, avaldati esmakordselt  2008. aastal, täiendatud  nimekirjad  olid kättesaadavad  aastatel  2011-2012.

Uute ajakirjade indeksisse lülitamiseks on välja töötatud järgmised kriteeriumid:

– Sõltumatute välisretsensentide kasutamine artiklite hindamisel;
– Akadeemiline toimetuse koosseis;
– Kehtiv ISSN kood;
– Avaldatud originaalartiklitele on lisatud kokkuvõte ja informatsioon autori(te) kohta inglise keeles (või mõnes muus valdkonna jaoks olulises keeles);
– Autorite ring on rahvusvaheline (vähemalt 2/3 autoritest on teistest riikidest)  või üleriiklik (vähemalt 2/3 autoritest on samast riigist). Ajakirja peetakse kohalikuks, kui 2/3 autoritest on samast asutusest. Kohalikke ajakirju ERIH PLUS nimekirja ei lülitata.

Ajakirja autorsuse väljaselgitamiseks vaatab  NSD üle ajakirja kahe viimase aasta jooksul ilmunud numbrid. Arvesse lähevad ainult originaalartiklid (tõlgitud töid, mis on juba avaldatud, ei arvestata).

Uusi teadusajakirju saab indeksisse esitada pidevalt. Taotlusi  esitatakse elektrooniliselt, eelnevalt tuleb luua kasutaja konto: https://dbh.nsd.uib.no/publiseringskanaler/erihplus/login

 

Ülle Must
Eesti Teadusagentuur
ulle.must@etag.ee

 

Kommenteerimine on suletud