Välisteadlaste talgud Kiikla lastekodu territooriumil

17. mail toimusid Ida-Virumaal välisteadlaste talgud, mille käigus korrastati Kiikla lastekodu territooriumit, istutati maasikaid ja kartuleid ning värviti maja. Talgutel, mida korraldas Eesti EURAXESS võrgustik, osales ligi 50 välisteadlast ja nende pereliiget Hiinast, Valgevenest, Venemaalt, Gruusiast, Indoneesiast, Indiast ja mitmetest teistest riikidest.
Pühapäeval, 18. mail külastasid talgulised Kohtla-Nõmme kaevandusmuuseumi ja Toila oru parki.

EURAXESS võrgustik hoolitseb selle eest, et välisteadlased tunneksid end uues riigis kaasatuna ja vajalikuna. Vabatahtlik töö annab suurepärase võimaluse nii kohalikele kui ka välismaalstele panustada ümbritseva elukeskkonna arengusse ja tunda end kohaliku kogukonna osana. Lisaks on talgud hea võimalus erinevate asutuste teadlaste omavaheliste kontaktide loomiseks ja meeskonnana tundmiseks. Uued kontaktid on edaspidi kasuks nii sotsiaalses kui ka akadeemilises elus.

Ka eelmisel aastal toimusid välisteadlaste talgud Pärnu rannaniidul, kus puhastati niitu olmeprügist. Kokku koristati 2,5 km pikkusee lõigul 1,3 tonni olmeprügi ja ligi 0,7 tonni vanarauda ja puitu. Eelmise aasta kogemus oli osalejatele väga positiivne, mis julgustas talguid ka sel aastal ette võtma.

Selle aasta talgute pildid: http://bit.ly/1n96FGv.

 

Anna Mossolova
EURAXESS Eesti konsultant
Eesti Teadusagentuur
anna.mossolova@etag.ee

Kommenteerimine on suletud