Stockholmi Keskkonnainstituut jõudis maailma keskkonna mõttekodade järjestuses teisele kohale

Ülemaailmne mõttekodasid hindav organisatsioon Global Go To Think Tank Index paigutas Stockholmi Keskkonnainstituudi (SEI) keskkonnamõttekodade hulgas maailmas teisele kohale. 2012. aastal jõudis SEI selles järjestuses kuuendaks. Indeksit koostades hinnatakse rohkem kui 6500 maailma mõttekoda ning tulemused avaldatakse väljaandes Global Go To Think Tank Report, mille paneb iga-aastaselt kokku Pennsylvania ülikooli mõttekodade ja kodanikuühiskonnaprogramm.

SEI tegevdirektori Johan Kuylenstierna sõnul on ta muidugi väga rahul instituudi kohaga selles järjestuses, ning see on kindlasti tunnustus kõikidele Stockholmi Keskkonnainstituudi töötajatele ning nende töö kvaliteedile. „Edu võtmesõna on tihe koostöö, mis meil toimib sadade partnerorganisatsioonidega nii teaduses kui poliitikas, nii et me ei ole oma töös ja saavutustes üksi.“

SEI Tallinna keskuse direktori Tea Nõmmanni sõnul on hea meel, et otsustajad ja poliitikakujundajad maailmas tajuvad järjest enam poliitikauurimiskeskuste ning mõttekodade olulisust ning võtavad meie uurimustöö tulemusi otsuste kaalutlemisel arvesse.

„Kuigi igasugused järjestused on alati veidi etteaimamatud, siis see, et instituudi koht on liikunud aasta aastalt ülespoole näitab, et meie lähenemine uurimustööle on edukas,“ ütles SEI teadusdirektor Måns Nilsson.

Global Go To Think Tank Index-i koostamises ja hindamisel osales rohkem kui 1950 teadlast, avaliku- ja erasektori rahastajat, poliitikakujundajat ning ajakirjanikku, kes aitasid hinnata rohkem kui 6500 organisatsiooni. Edetabeli koostamise eesmärgiks on aidata kaasa mõttekodade arengule tunnustades neid, kes on juba maailmas liidrid ning samas soovivad indeksi koostajad ka juhtida laiemat tähelepanu sellele olulisele sisendile, mida mõttekojad pakuvad nii valitsustele kui kodanikuühiskonnale üle maailma.

Stockholmi Keskkonnainstituudi peakorter asub Stockholmis, instituudi keskused asuvad veel ka USA-s, Suurbritannias, Tais, Keenias ja Eestis Tallinnas. Sekordne mõttekodade järjestust pakkuvat Global Go To Think Tank raportit on nimetatud ka „insaideri teejuhiks maailma ideede turuplatsil“. Raport avalikustati jaanuari lõpus Washingtonis.

Lähemalt raportist ja mõttekodade edetabelist saab lugeda siit http://gotothinktank.com/rankings/

 

Tiina Salumäe
SEI Tallinn
Tel: 6276122

Kommenteerimine on suletud