Tartus toimuvale taimeökoloogia suurfoorumile koguneb 450 teadlast

26.–30. juunini toimub Tartus Dorpati konverentsikeskuses Rahvusvahelise Taimkatteuurimise Assotsiatsiooni aastakonverents. Eesti suurimale teadusfoorumile kogunevad enam kui 450 teadlast 41 riigist, et arutleda protsesside üle, mis kujundavad taimede elurikkust, sealhulgas inimtegevuse mõju taimkattele.

„Tegemist on suurima teadusfoorumiga, mis Eestis kunagi korraldatud,“ sõnab Tartu ülikooli taimeökoloogia professor, akadeemik ja ürituse peakorraldaja Martin Zobel. „Konverentsi toimumine Eestis sai võimalikuks tänu eesti ökoloogide ja taimeteadlaste rahvusvahelisele tuntusele. „Sellisel tasemel konverentsi korraldamise õigus ning suur osalejate hulk on tunnustuseks Eestis läbiviidud teadustööle,“ avaldab Zobel heameelt.

Osavõtjate seas on maailma tuntuimad ja enimtsiteeritud taimeökoloogid, kellest mitmed esinevad konverentsil ka pikemate loengutega. Näiteks astub üles David Tilman Minnesota ülikoolist USAst, kes käsitleb laiemalt bioloogilise mitmekesisuse kujunemist ning selle olulisust ökosüsteemidele ning Philip Grime Sheffieldi ülikoolist Suurbritanniast, kes vaatleb kliimamuutuste võimalikku mõju taimkattele.

Rahvusvahelise Taimkatteuurimise Assotsiatsiooni (IAVS – International Association for Vegetation Science) suurfoorumile koguneb enam kui 450 osalejat 41 riigist. Suurimate delegatsioonidega on esindatud USA, Saksamaa, Tšehhi, Brasiilia ja Jaapan. Kokku kuulatakse viie päeva jooksul 182 ettekannet ning tutvutakse 192 stendiettekandega. Lisaks tutvuvad maailma taimeteadlased Eesti taimkattega, milleks korraldatakse ekskursioone Eesti erinevatesse ökosüsteemidesse – näiteks külastatakse Endla raba, Laelatu puisniitu ning Järvselja ürgmetsa.

Taimeökoloogia suurfoorumit korraldab Tartu ülikooli ökoloogia ja maateaduste instituudi botaanika osakond.

Lisainfo: Kersti Püssa
TÜ taimeökoloogia teadur
Taimeökoloogia suurfoorumi organiseeriva komitee liige
Tel: 737 6381, 528 3916
E-post: kersti.pussa@ut.ee

Kommenteerimine on suletud