Massachusetts Institute of Technology korraldab Eestis tehnoloogia ja ettevõtluse suunalise konverentsi

Maailma number üks ülikool Massachusetts Institute of Technology (USA) korraldab 25.-27. märtsil Tallinnas tehnoloogia ja ettevõtluse suunalise konverentsi MIT Global Startup Workshop.

Mis on MIT Global Startup Workshop?

MIT ülikooli poolt korraldatav ja 1998. aastast alguse saanud iga-aastane rahvusvaheline konverents on jõudnud aastate jooksul kuuele kontinendile, osalejatega enam kui 70 riigist.
3 päeva jooksul esinevad investorid, kogenud ettevõtjad, teadlased, avaliku sektori esindajad, toimub äriideede esitlemise võistlus, töötoad, jagatakse kogemusi ja toimuvad paneeldiskussioonid.

MIT ülikool USAs kuulub maailma ülikoolide absoluutsesse tippu. 2012. aastal troonis MIT ülemaailmse ülikoolide pingerea esikohal, edestades nimekaid Harvardi ja Cambridge’i ülikoole.

Eestist on seni õnnestunud üritusel osaleda Ajujahi meeskondadel. 2010.a Soulis ja 2011.a Istanbulis esitleti edukalt oma äriideid suurtel lavadel. Nüüd avaneb harukordne võimalus osaleda mainekal üritusel Eesti kodusel pinnal.

MIT-i ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) koostöös toimuv järjekorras 16. konverents Tallinnas võtab luubi alla tehnoloogilise ettevõtluse.

Mis toimub 3 päevasel konverentsil?

Tallinna konverentsi teema on „Unleashing Technological Entrepreneurship”

Paneeldiskussioonide teemad:

  • Imaging Technologies and Entrepreneurship
  • Trends in Mobile Technology
  • Opportunities in Energy / Small scale Energy start-ups
  • Big Data Technologies and Entrepreneurship
  • Technology for Healthcare / Personal Health
  • Fashion Technologies and Entrepreneurship
  • Being Profitable in Emerging Markets
  • Commercializing University Tech / Research and Ecosystem
  • Takeing a Start-up Global
  • Entrepreneurial Mindset
  • Funding

Paneeldiskussioonides teemade üle arutlejad on oma valdkonna eksperdid nii ülikoolidest kui ka ettevõtete esindaja üle maailma sh MIT ülikoolist, Silicon Valleyst Ameerikast, Euroopast ja Aasiast.

Konverentsi avab Eesti vabariigi president hr Toomas Hendrik Ilves. Lisaks astuvad üles riskiinvestor Steve Jürvetson (Draper. Fisher. Jurvetson), Jaan Tallinn (Skype asutaja), Michael H. Holthouse (Holthouse Interests & Founders) jt. Vaata teisi esinejaid.

Ligi 30 esinejat viibivad üritusel kõik 3 päeva, mis pakub harukordse võimaluse osalejatele nendega suhtlemiseks, kontaktide ja kogemuste vahetamiseks.

Miks MITGSW Eestisse tuli?

Eestis pööratakse suurt tähelepanu tehnoloogiapõhisele ettevõtlusele ning siinne ettevõtluskeskkond on atraktiivne nii lähiregiooni kui ka USA ettevõtjatele. Eesti tugevus on väga hästi arenenud IT-sektor, tähelepanu on pälvinud ka eestlaste põlevkivitööstus ja  sellega seotud tehnoloogiad.

MIT GSW korraldusmeeskond oli positiivselt üllatunud, kui pühendunult arendatakse Eestis tehnoloogiapõhist ettevõtluskeskkonda ning kuidas äri planeerimisel arvestatakse koheselt globaalse ambitsiooniga.

Eestis toimuval konverentsil ühendame Skandinaavia, Ida-Euroopa, Venemaa ja USA noored startup-ettevõtjad ja investorid.

Kohtumiseni konverentsil 25.-27. märtsil 2013, Swissotelis.

Konverentsi kava ja registreerimine: http://mitgsw.org

Sotsiaalmeediakanalid www.facebook.com/mitgsw ja www.twitter.com/mitgsw

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusel on au olla 16. MIT Global Startup Workshopi konverentsi kaaskorraldaja.

Konverentsi toimumist rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest.

 

Rohkem infot:
Anu Puusaag
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus
6279 521
anu.puusaag@eas.ee

Kommenteerimine on suletud