Eesti Teadusagentuur alustab

Pressiteade

Eesti Teadusagentuur alustab tegevust teadusrahastuse konverentsi ja pressikonverentsiga

Täna algusega kell 11 toimub Eesti Kunstimuuseumi KUMU suures saalis Eesti Teadusfondi ja Teaduskompetentsi Nõukogu ühiskonverents, mis  on ühelt poolt tagasivaade Eesti Teadusfondi 21-aastasele  ja Teaduskompetentsi Nõukogu 15-aastasele tegevusele ning teiselt poolt Eesti teaduse tulevikule.

2012. aasta kujuneb pöördeliseks Eesti teadus- ja arendustegevuse süsteemile – 29. veebruaril lõpetab oma tegevuse Teaduskompetentsi Nõukogu ning sihtasutus Eesti Teadusfond kujundatakse ümber ja jätkab tegevust uue nime all, et 1. märtsil alustada tööd ühtse organisatsioonina -– sihtasutusena Eesti Teadusagentuur. Konverents on sissejuhatuseks 1. märtsil tegevust alustavale Eesti Teadusagentuuri tööle.

Konverentsil käsitlevad teadusrahastuse kujunemist Eesti Teadusfondi nõukogu esimene esimees Peeter Saari, pikaaegne Teaduskompetentsi Nõukogu liige Eero Vasar ning Teaduskompetentsi Nõukogu aseesimees ja Eesti Teadusfondi nõukogu liige Tõnu Viik. Eesti Teadusfondi rolli rahvusvahelise teaduskoostöö arendaja tutvustab Eesti Teadusfondi nõukogu endine esimees  Jüri Allik.

Eesti teadusrahastuse tulevikku ja Eesti Teadusagentuuri loomist käsitlevad oma ettekannetes Teaduskompetentsi Nõukogu esimees ja Eesti Teadusagentuuri juht Volli Kalm, Eesti Teadusfondi nõukogu esimees Toivo Maimets  ning haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo.

Eesti Teadusagentuuri tulevikusihte sõnastades ütles Volli Kalm: „ETAG võtab kaasa eelkäijate parima kogemuse, kuid konsolideerib grandid suuremateks toetusteks ja vähendab bürokraatiat, samas suurendab asutuste õigusi ja vastutust ning vähendab teaduritele kehtivaid formaalseid piiranguid.“

Konverentsile järgneb haridus- ja teadusminister  Jaak Aaviksoo ning Sihtasutuse Eesti Teadusagentuur juhi Volli Kalmu pressikonverents, KUMU koosolekuruumis kell 14.00.

Ajakirjanikud on oodatud osalema nii konverentsil kui ka pressikonverentsil.

Täiendav info :

Liina Raju
Eesti Teadusagentuuri kommunikatsioonijuht
liina.raju@archimedes.ee
Mob: 53 499 250

Kommenteerimine on suletud