Teadusmeedia konverents „Mida?!“ 11.11.2011 Salme kultuurikeskuses

Teadusmeedia konverents, mida korraldab Sihtasutus Archimedes koostöös Teaduste Akadeemia ja Eesti Rahvusringhäälinguga, toimub juba neljandat korda. 2008. aastal küsisime, kas Eestis on üldse teadust, millest meedias rääkida („Teadus – tumm või tummine?“); 2009. aastal uuriti, et kuigi uudiseid ja infot justkui oleks, siis miks see meediast ikka välja ei paista („Bermuda kolmnurk“); 2010. aastal oli konverentsi „Teadusrikkuse levialas“ fookus sellel, kuidas olemasolevat infot laiemalt levitada ja selle kvaliteeti tõsta.
Tänaseks oleme jõudnud nii kaugele, et teadusest on ühel või teisel moel meedias juttu juba väga palju. Kohati liigagi palju. Kohati sellise kvaliteediga, et tekib soov küsida – MIDA?! Mis mõttes nad sellist jama teadusuudise pähe avaldavad?!  Aga vahel ka hoopis – MIDA?! Kas see on tõesti nii?! Kui huvitav!

Selleaastasel teadusmeedia konverentsil lahkame küsimust MIDA?! nii ajakirjaniku vastutuse, meediatarbija usalduse kui ka uskumise aspektist.

Konverentsil teevad põhjalikumad ettekanded ERRi ajakirjanduseetika nõunik Tarmu Tammerk ja Sirbi vastne teadustoimetaja Marek Strandberg. Ülejäänud päev on jagatud neljaks suuremaks teemaks, mida avavad lühiettekannetega väga erinevad esinejad. Ettekannete vahel toimuvad ümarlaudade taga arutelud, kus kõik osalejad saavad sõna sekka öelda.

Konverentsil osalemine on tasuta. Registreerumine on avatud aadressil http://archimedes.ee/teadusmeedia2011/registreerumine.

Lisainfo ja konverentsi esialgne ajakava on üleval veebilehel http://archimedes.ee/teadusmeedia2011.

Kohtumiseni konverentsil!

Lisainfo: Karin Kase, tel 524 4233, karin.kase@archimedes.ee

Kommenteerimine on suletud