Helsingisse kogunevad 38 riigi andekaimad noorteadlased

24.–28. septembrini koguneb Helsingisse 134 andekat noort teadlast 38st riigist, et konkureerida 46 500 euro suurusele auhinnafondile Euroopa Liidu noorte teadlaste konkursil. Teiste hulgas osaleb mainekal võistlusel ka kolm Eesti õpilast.

Euroopa Liidu noorteadlaste konkursil osalevad 14–21-aastasted noored, kes kõik on teadustöödega olnud parimad riiklikel konkurssidel ja pääsenud Euroopa konkursile oma riiki esindama. Euroopa Liidu noorteadlaste konkurss toimub juba 23. korda, igal aastal toimub võistlus erinevas Euroopa riigis. Selleaastast konkurssi korraldab Soome Inseneride ja Arhitektide Akadeemiline Liit (TEK) koostöös Euroopa Komisjoniga, ürituse patroon on Soome president Tarja Halonen.

Kokku osaleb 2011. aasta konkursil 87 teadustööd väga erinevatest teadusvaldkondadest. Konkursitöid hindab Euroopa mainekatest teadlastest koosnev žürii, kuhu kuulub ka Tartu Observatooriumi direktor Anu Reinart.

Eestist osalevad konkursil Tallinna Reaalkooli õpilased Anna-Helena Saarso tööga „Hulkharjasussi Marenzelleria neglecta arvukus ja levik ning seda mõjutavad tegurid Pärnu lahe piirkonnas“ ning Kees Vanamölder tööga „Rööbassõidukite dünaamika võrdlus erinevate rööpmelaiustega rööbasteedel“. Kevadel Hugo Treffneri Gümnaasiumi lõpetanud Uku-Laur Tali esindab Eestit tööga „Energiavõsa istutusmaterjali kasvupotentsiaal“.

Ajakirjanikud on oodatud kajastama kogu konverentsi, mille tipphetkeks on autasustamistseremoonia, mis toimub 27. septembril kell 12.00–14.30 Helsinki ülikooli aulas (Fabianinkatu 33, Helsingi). Pärast auhinnatseremooniat, kell 15.00–17.00 esitlevad noored teadlased oma projekte Suvilahtis (Kattilahalli, Kaasutehtaankatu 1, Helsingi) toimuval näitusel. Huvitatud ajakirjanikel palutakse end registreerida konverentsi veebilehel www.eucys2011.fi.

Kõigi projektide lühitutvustused on üleval konkursi veebilehel www.eucys2011.fi, kust leiab ka kogu muu info konkursi kohta.

Lisainfo: Konverentsi kõneisik Tuula Pihlajamaa, tel +358 4 0508 6469
Eesti õpilasteadlasi saadab Helsingis Kaili Kaseorg (SA Archimedes, teaduse populariseerimise üksus), tel 5805 0869.

 

Kommenteerimine on suletud