Rõuges toimuv suvekool innustab noori leiutama

11.–13. augustini toimub Rõuges noorte leiutajate suvekool, mis tutvustab õpilastele, kuidas heast ideest saab müüdav toode, ning innustab noori oma ideedega edasi töötama.

Sihtasutuse Archimedes ja MTÜ Eesti Disainikeskuse korraldatavasse suvekooli on kutsutud 25 leiutajat vanuses 11–16 eluaastat, kes esinesid edukalt möödunudaastasel noorte leiutajate konkursil „Hoiame kokku“. Noorte leiutajate suvekool püüab anda vastuseid küsimustele, miks inimesed leiutavad, kuidas saavad alguse uued tooted ja kuidas on leiutamine seotud tootearenduse, disaini ja ettevõtlusega.

Rõuges saavad noored ülevaate sammudest, mida iga leiutis peab läbima, et jõuda poes müüdava tooteni – idee detailsest kirjeldamisest ja sihtgrupi määratlemisest ning prototüüpide loomisest ja testimisest kuni uue toote patenteerimise ja turustamiseni ning inseneri, disaineri ja ettevõtja koostööst kogu selle protsessi vältel.

Kolme päeva jooksul valmib Suur Tiimitöö milleks on KÄRU – Kiire Äge Rakenduslik Unimobiil.  Auto kasutamine liiklemiseks on kallis, tiheda liikluse tõttu sageli ka ebamugav ja ohtlik.  Inimestel on siiski vajalik oma asju kuidagi transportida – milline võiks olla uue põlvkonna unimobiil?  Sellele probleemile püüavadki noored suvekooli lõpuks oma lahenduse pakkuda.

Noorte leiutajate suvekool toimub juba teist korda. Laagris osalejad valiti välja 2009. aastal SA Archimedese, SA Teaduskeskuse AHHAA ning
Haridus- ja Teadusministeeriumi korraldatud noorte leiutajate konkursil „Hoiame kokku“ osalenute seast, keda oli kokku ligi 600. Järgmine noorte leiutajate konkurss kuulutatakse välja juba septembris.

Lisainfot noorte leiutajate konkursi ja suvekooli kohta saab aadressilt http://www.archimedes.ee/teadpop.

Lisainfo: Terje Tuisk, SA Archimedes Teaduse populariseerimise üksuse juhataja, tel 511 0356

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga